Laatste nieuws

Wolven in Nederland

In “Wolven in Nederland” werkt een aantal organisaties samen om Nederland voor te bereiden op de verwachte komst van wolven naar ons land. We streven naar "een conflict-arm samenleven van mens en wolf" en willen actuele en wetenschappelijk gefundeerde informatie over wolven beschikbaar maken voor iedereen.

Herintroductie is niet nodig. We zijn er van overtuigd dat wolven Nederland vanzelf bereiken en misschien wel sneller dan menigeen denkt. Helaas bleek de dode wolf bij Luttelgeest niet ter plekke gestorven, maar er zijn andere aanwijzingen dat er al eerder wolven in recente tijden Nederland bezocht hebben, zoals de wolf bij Duiven in de zomer van 2011. Ook de wolf bij het Duitse plaatsje Meppen (2013) heeft waarschijnlijk ook Nederland bezocht. De eerste meldingen kwamen immers uit ons land, waarna het dier in Duitsland op de foto is gezet. In het voorjaar van 2014 werd opnieuw een wolf waargenomen bij het Duitse Meppen en bij Nordhorn op slechts enkele kilometers van de grens.

De komende jaren zetten wij ons in om draagvlak voor de wolf te creŽren. Dat doen we door mythes en sprookje van de waarheid te onderscheiden en voorlichting te geven, bijvoorbeeld over hoe boeren hun vee kunnen beschermen. Zo willen we er voor zorgen dat eventuele schade beperkt blijft en wolven niet alleen welkom zijn in de natuur, maar ook in de hoofden en harten van mensen in Nederland.  

 

Partners

Wolven op Facebook 

  • Facebook
  • Twitter