Platformbijeenkomst Komst van de wolf

De wolf laat zich steeds vaker zien in Nederland. De schapensector heeft aangegeven behoefte te hebben aan informatie en discussie omtrent de komst van de wolf en het beschermen van schapen.

Daarom is er een informatieve bijeenkomst georganiseerd waarbij werkgroepen en organisaties uit de schapensector, zoals LTO, LWPS, Vereniging Gescheperde Schaapskuddes Nederland, Gilde Traditionele Schaapherders, Gezamenlijke Stamboeken Nederland en Platform Kleinschalige Schapen en Geitenhouders, maar ook individuele schapenhouders van harte welkom zijn. De bijeenkomst zal plaatsvinden op vrijdag 18 mei in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug te Nijverdal. 

Voor deze bijeenkomst zijn Wolven in Nederland en BIJ12-Faunafonds uitgenodigd om informatie te geven over het hoe en waarom van de komst van de wolf, hoe schade te voorkomen is en welke vergoedingen er momenteel zijn. In de ochtend zullen sprekers van Wolven in Nederland en BIJ12-Faunafonds vertellen, waarna er ruimte is voor discussie.

De middag geven we een praktische invulling, waarbij we buiten zullen kijken naar preventieve maatregelen. We gaan een kijkje nemen bij schapenhouder André Kühn die zijn schaapskooien al voorzien heeft van rasters met stroomdraden. André maakt ook gebruik van kuddewaakhonden en kan zijn ervaringen delen. Daarnaast worden verschillende hekwerken en rasters gedemonstreerd door Yvette Krummheuer en verteld zij hoe deze geplaatst kunnen worden.

Voorlopig programma:

09:30-10:00 Inloop met thee/koffie
10:00-10:30 presentatie Wolven in Nederland
10:30-11:15 presentatie BIJ12-Faunafonds
11:15-11:30 Pauze thee/koffie
11:30-12:00 Discussie omtrent komst wolf/preventieve maatregelen en schadevergoedingen
12:00-13:00 Eenvoudige lunch
13:00-15:00 André Kühn/ Yvette Krummheuer

Graag horen wij uiterlijk maandag 14 mei of u van plan bent om te komen en of u mee luncht. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.