Bijzondere donatie

9-12-2015

Enkele weken geleden heeft Wolven in Nederland een bijzondere donatie mogen ontvangen. Deze donatie bestond uit een bijzondere en persoonlijke verzameling van de heer Frans Stevens, met informatie over wolven uit heel Europa.

Frans Stevens had een grote passie voor wolven. Elk krantenknipsel, boek of tijdschrift waar de wolf in werd genoemd werd verzameld. Met grote precisie creëerde hij overzicht in zijn verzameling. Hij plakte alle krantenknipsels in fotoboeken en hield een gedetailleerde boekenlijst bij. Zijn eigen ervaringen met het zoeken naar wolvensporen in Canada en de ontmoeting met Werner Freund heeft hij ook gedocumenteerd.

Verzameling Frans Stevens
Verzameling Frans Stevens

Frans Stevens heeft de komst van de eerste wolf in Nederland nog mee mogen maken. Hij  overleed in oktober op 94 jarige leeftijd. Zijn wens was dat zijn prachtige verzameling niet zou worden vergeten en dat het kon worden gebruikt om mensen voor te lichten over wolven. Dankzij zijn echtgenote Ank Stevens-Meinen, die in november contact met ons opnam, was het mogelijk om deze wens in vervulling te laten gaan.

Wij zijn dankbaar en vereerd dat wij de bijzondere verzameling van Frans Stevens in ontvangst hebben mogen nemen. Wij zullen onze uiterste best om door te gaan met het voorlichten van Nederland over wolven in Nederland.

Rouwkaart Frans Stevens
Rouwkaart Frans Stevens