Geslaagde workshop wolvenwaarnemers

23-05-2018

Wolven doen Nederland steeds vaker aan en deze week werd bekend dat wolven zich mogelijk vestigen in Drenthe. Er gaat dan ook geen dag voorbij waarin er geen meldingen binnenkomen van wolven bij Wolven In Nederland.

Wolven in Nederland streeft naar een conflictarm samenleven met wolven. Wolven in Nederland is een samenwerking van Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling, FREE Nature, Koninklijke Jagersvereniging, IVN, IFAW, Studio Wolverine, Rewilding Foundation, Zoogdiervereniging, van Bommel Faunawerk en het Wereld Natuur Fonds. Wij zetten ons in om draagvlak voor de wolf te creëren. Dat doen we door mythes en sprookjes van waarheid te onderscheiden; door het geven van voorlichting, bijvoorbeeld over hoe boeren hun vee kunnen beschermen. Wolven in Nederland is tevens het meldpunt voor waarnemingen van wolven.

Workshop
Workshop

Steeds vaker duiken wolven in Nederland op en wolven verblijven inmiddels dus ook voor langere tijd in Nederland. Om goed overzicht te houden op wolven die in Nederland (tijdelijk) aanwezig zijn, zijn goede waarnemingen belangrijk. Om deze reden organiseerde Wolven in Nederland afgelopen 19 mei een workshop bij WNF. Tijdens deze workshop kregen de deelnemers een spoedcursus om hen op te leiden tot echte wolvenwaarnemers! Want bijvoorbeeld het verschil tussen een wolf en een hond is lang niet altijd even duidelijk.  

Wolvenexpert Leo Linnartz van Wolven in Nederland vertelde over de actuele verspreiding van de wolf. En er was de aandacht voor de herkenning van wolven en van hun sporen. De workshop was een groot succes met 170deelnemers.

Vanwege het enorme succes bekijkt Wolven in Nederland of we de workshop vaker organiseren.