Hond in Limburg aangezien voor wolf

14-08-2018

De wolf is terug in Nederland en regelmatig krijgt Wolven in Nederland meldingen van mensen die een foto van een mogelijk wolf hebben gemaakt of zelfs een filmpje hebben gemaakt. Begin augustus kwam er een stroom van meldingen binnen uit Limburg. In de omgeving van Neer-Rijkel-Beesel zou een wolf rondlopen, die tijdens de hittegolf van die weken verkoeling zocht in de Maas.

Op basis van de foto’s werd snel duidelijk dat het geen wolf was, maar een hond. Vermoedelijk een kruising Husky-Malamute. Dat zijn qua uiterlijk ruige grote honden die wel iets weg hebben van een wolf. De vergissing was dan ook wel begrijpelijk. Gecombineerd met het schuwe gedrag, de afwezigheid van een halsband en een baasje, deed veel waarnemers denken aan een wolf.

Doordat de meldingen binnen bleven komen bij Wolven in Nederland was het mogelijk om de dierenambulance in Midden-Limburg goed op de hoogte te houden waar de hond rondliep. Bij de dierenambulance was tot op dat moment slechts één melding binnen gekomen. Dankzij de gestage stroom aan meldingen kon het dier uiteindelijk worden gevonden en liefdevol worden opgevangen. Het dier heeft een inmiddels een grote schare fans en een eigen facebook-pagina genaamd ‘Wolf uit Beesel’. De oorspronkelijke baas of baasjes van ‘Wolf uit Beesel’ hebben zich nog niet gemeld.

Wolven in Nederland is blij dat ‘Wolf uit Beesel’ weer een prettig onderdak heeft gevonden en via deze weg willen we ook alle waarnemers bedanken voor hun meldingen. Het was dan weliswaar geen echte wolf, maar dankzij de hulp van velen kon deze hond snel opgevangen worden. Meldingen van mogelijke wolven blijven van harte welkom bij Wolven in Nederland. Op de website staat een formulier om de melding te registreren. Een foto of een filmpje is altijd heel prettig, zodat door de experts van Wolven in Nederland snel gezien kan worden of er inderdaad een wolf is gesignaleerd.