Wolf loopt door Gelders dorp Bennekom

22-02-2018

Nadat in de ochtend van woensdag 21 februari op diverse plaatsen in Gelderland een wolf is waargenomen en vastgelegd op foto en video, heeft dit dier zich nog verder westwaarts verplaatst. De wolf is door Bennekom getrokken en hier meermaals gefilmd.

Op basis van dit filmmateriaal bevestigen experts van Wolven in Nederland dat het om dezelfde wolf gaat.

Wolf in Bennekom

Ondanks dat deze wolf door de bebouwde kom loopt, is er geen reden voor paniek. Het dier heeft nauwelijks interesse in mensen en loopt op alle beelden van mensen weg. Jaarlijks gaan honderdduizenden Nederlanders op vakantie naar gebieden waar wolven leven. Zonder er erg in te hebben maken ze midden in een wolventerritorium lange wandelingen of rusten lekker uit. Miljoenen Europeanen tonen al eeuwen aan dat je goed kunt samenleven met de wolf.

Zolang wij de wolf met rust laten, is er dus ook geen gevaar door deze wolf voor mensen. Deze wolf is duidelijk opgejaagd en probeert van de situatie te ontsnappen door weg te rennen. Wij adviseren daarom iedereen aan de volgende gedragsregels te houden bij het zien van een wolf:

  • Houdt afstand, bij voorkeur 25 meter of meer.
  • Ga niet achter de wolf aan
  • Voer de wolf niet
  • Indien de wolf interesse toont of wanneer je onveilig voelt kun je extra herrie maken en rustig weglopen van het dier. Indien het een wolf is, zal deze eerder zelf weggaan om risico’s te vermijden.

Als je in een gebied loopt waar wolven aanwezig zijn is de kans zeer klein dat je een wolf te zien krijgt. Indien je toch een wolf te zien krijgt, maak dan indien mogelijk gelijk foto- en filmmateriaal, en geef dit zo snel mogelijk door aan Wolven in Nederland.