Wolven zijn terug in Nederland

20-12-2018

Wolven zijn nu al anderhalf jaar vrijwel continu in Nederland aanwezig en hoewel het er maar weinig zijn, neemt hun aantal wel toe. Maar wat betekent dat voor u? Hoog tijd voor een folder om, naast de website, mensen hierover te informeren. Nederlanders voorbereiden op de komst van de wolf is immers één van de doelstellingen van Wolven in Nederland.

De folder staat vol antwoorden op vragen die mensen kunnen hebben over de terugkeer van de wolf naar Nederland. Onderwerpen als wolven in Europa, het leven in roedels en het menu van wolven komen aan bod. Ook hoe we schapen kunnen beschermen tegen wolven, hoe we kunnen samenleven met wolven en of er een toekomst is voor wolven in Nederland. Tot slot geeft de folder informatie over de belangrijkste kenmerken en sporen van een wolf.

De folder kunt u vinden bij verschillende bezoekerscentra van Natuurmonumenten of in de bijlage op deze pagina Ook zijn ze beschikbaar bij lezingen die Wolven in Nederland verspreid over Nederland geeft het komende jaar. Waar en wanneer deze plaatsvinden vindt u in de agenda. 

De wolvenfolder is tot stand gekomen samen met IFAW en Natuurmonumenten.