Verzameling Frans Stevens

Bijzondere donatie

9-12-2015

Enkele weken geleden heeft Wolven in Nederland een bijzondere donatie mogen ontvangen. Deze donatie bestond uit een bijzondere en persoonlijke verzameling van de heer Frans Stevens, met informatie over wolven uit heel Europa.

BuitenGewoon over de wolf

Wolven bij BuitenGewoon

22-09-2015

Afgelopen week was een speciale uitzending te zien van het Gelderse natuurprogramma BuitenGewoon. Leo Linnartz (Wolven in Nederland) gaat met presentatrice Sonja Booms op bezoek bij wolven in een Brabantse dierentuin en bezoekt een schaapsherder op de Veluwezoom. Presentator Twan Teunissen volgt het pas dat een wolf van de grens met Duitsland naar Nederland zou kunnen bewandelen.

Wolf © Dick J.C. Klees / Studio Wolverine

Stage Drenthe

21-09-2015

De provincie Drenthe biedt eerste helft 2016 twee studenten (samenwerkend koppel) een stage van 3 maanden. De stage behelst een nulmeting van schade door hond en vos bij schapen- en geitenhouders.

Stage (HBO 3 maanden, 2 studenten): anticiperen op de komst van de wolf, nulmeting bij schapen- en geitenhouders in Drenthe.

Website Wolven in Nederland

Nieuwe website

20-05-2015

Welkom op de nieuwe website van Wolven in Nederland. Wolven in Nederland streeft naar een conflictarm samenleven met wolven. Wolven in Nederland is een samenwerking van Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling, FREE Nature, Koninklijke Jagersvereniging, IVN, IFAW, Studio Wolverine, Rewilding Foundation en de Zoogdiervereniging.

Wolf Foto: Saxifraga Mark Zekhuis

Tentoonstelling de Ware Wolf

20-05-2015

Vanaf nu is in Natuurmuseum Brabant de tentoonstelling De Ware Wolf te bezoeken. In de tentoonstelling staan, naast de wolven zelf, ook honden en prooidieren centraal en leren bezoekers de wolf kennen door feiten, mythen en verhalen.

De wolf was dit voorjaar even terug in Nederland en er zullen meer wolven komen die ons land aandoen! Alle reden om dit roofdier beter te leren kennen. De familie Wolf, waar komt hij voor, wat heeft hij nodig om te kunnen leven? Kunnen we de wolf permanent terugverwachten in Nederland? 

Wolf Drenthe Foto Robert Vlieghuis

Tijdelijke gast was wilde wolf

2-04-2015

De wolf die begin maart door Drenthe en Groningen zwierf, is afkomstig uit een roedel wilde wolven in Duitsland. Het gaat om een jong dier uit de roedel “Munster” in de regio Hamburg-Bremen. Dat blijkt uit DNA-analyses.

Begin deze maand was Nederland in de ban van een wolf van onbekende oorsprong, die enkele dagen door Drenthe en Groningen liep. Het dier vertoonde zich geregeld en gedroeg zich niet bepaald schuw. Onderzoek toont aan dat het niettemin een wilde wolf betrof.

Wolf Foto: Bas Schrage

Wolf naar Duitsland

11-03-2015

Provincie Drenthe en provincie Groningen hebben op 11 maart 2015 onderstaand persbericht verzonden:

Vanuit Duitsland is het bericht ontvangen dat de wolf, die enkele dagen in Drenthe en Groningen rondliep, daar is gezien. Dit betekent dat Duitsland de trektocht van deze wolf verder volgt. De provincies Drenthe en Groningen blijven de ontwikkelingen in de gaten houden, omdat hij zich in korte tijd over grote afstanden verplaatst en zich niet laat hinderen door landsgrenzen.

Wolf Drenthe Foto Robert Vlieghuis

Wolf nog in Drenthe

9-03-2015

Vandaag, 9 maart 2015, heeft de provincie Drenthe het volgende bericht uitgedaan:

De wolf die gisteren in Drenthe aankwam is vanmorgen opnieuw gesignaleerd. Het dier beweegt zich in en rond de bossen, maar ook in de buurt van wegen en bebouwing. De provincie Drenthe blijft de wolf nauwgezet volgen.

Wolf Foto Jan van der Aa

Wolf Nederland binnengelopen

7-03-2015

Wolven in Nederland feliciteert de provincie Drenthe. Op zaterdag 7 maart 2015 is een wolf namelijk de Nederlandse provincie Drenthe binnengelopen. Het dier werd een dag eerder al op diverse plaatsen in Duitsland gezien net ten oosten van het Bargerveen en bewoog richting Nederland. Waarschijnlijk is het dier de afgelopen nacht de provincie Drenthe binnen gelopen. Opinternet zijn foto’s van het dier te zien. Hoewel de foto’s van matige kwaliteit zijn, is de gelijkenis met de wolf bij Meppen groot, zodat we er van uit gaan dat het om hetzelfde dier gaat.

Pagina's