Bescherming van vee

Bescherming van vee tegen wolven

15-11-2016

De wolf keert in grote delen van Europa terug naar zijn oorspronkelijke leefgebied. Ook bij ons omringende landen. Sinds 2002 hebben wolven zich in de deelstaat Saksen zich succesvol voortgeplant, sindsdien neemt zowel het aantal wolven als de verspreiding sterk toe.

Gezien deze groei is de verwachting dat jonge zwervende wolven vaker Nederland zullen bezoeken. Daarmee neemt ook het risico van wolvenpredatie op gehouden landbouwhuisdieren toe.

Wolf Beuningen

Wolf van Beuningen afkomstig uit Oost-Duitsland

2-11-2016

De wolf die begin september in Beuningen (Overijssel) werd gesignaleerd is afkomstig uit een roedel in het oosten van Duitsland. Dit blijkt uit DNA onderzoek van Onderzoeksinstituut Wageningen Environmental Research (Alterra) in opdracht van de provincie Overijssel. Dit is de tweede wolf in ruim honderd jaar die Nederland aandoet. In 2015 heeft er enige tijd een wolf rondgelopen in Drenthe en Groningen.

Wolf

Wolvendraaiboek

30-06-2016

Het geven van heldere en eenduidige voorlichting als er een wolf is in Nederland. Dat is het doel van het wolvendraaiboek Nederland, opgesteld door het Interprovinciaal Overleg (IPO), BIJ12/Faunafonds en het Ministerie van Economische Zaken. Met het draaiboek is Nederland goed voorbereid op de (terug)komst van de wolf aldus BIJ12/Faunafonds.

Wandelwolf komt terug naar Nederland

Wandelwolf terug in Nederland

31-01-2016

Sinds vrijdag 29 januari is de eerste Nederlandse wolf sinds anderhalve eeuw weer terug in Nederland. Ruim 10 maanden na zijn bezoek aan Drenthe en Groningen heeft Wolven in Nederland hem opgehaald in Duitsland.

Het dier is op 15 april 2015 doodgereden op een Duitse snelweg. Ellen van Norren van Wolven in Nederland heeft achterhaald dat de wolf in een vriezer op het ministerie in Hannover lag en kon regelen dat hij naar Nederland kon komen om hem in Naturalis ten toon te stellen.

Ansichtkaarten wolf

Verstuur je eigen wolf

30-01-2016

Wil jij je vrienden blijmaken met een wolvenkaart Bestel ze dan bij ons, dan maak je ons ook blij!

Een jaar geleden bezocht een wolf korte tijd Nederland. De verwachting is dat dit de komende jaren vaker gaat gebeuren. Studio Wolverine, een van de partners van Wolven in Nederland, geeft een setje van 6 kaarten in groot A5 formaat (15X21cm) uit. Met op de achterzijde het logo van WIN, met een regel toegevoegd dat wij staan voor een “conflictarm samenleven van wolf en mens”.

Wolf Foto: Bas Schrage

Wolf komt terug naar Nederland

17-01-2016

De wolf die die het voorjaar van 2015 door Drenthe en Groningen wandelde en op 15 april werd aangereden in Duitsland komt terug naar Nederland. Wolven in Nederland heeft de wolf opgespoord in een Duitse vriezer. Omdat het gaat om de eerste wolf in 150 jaar in Nederland wil Wolven in Nederland hem graag tentoonstellen aan het publiek. Wolven in Nederland gaat de wolf over enkele weken ophalen in Hannover en aanbieden aan Naturalis, die hem in de collectie zal opnemen naast de 'Wolf van Luttelgeest', die niet zelf in Nederland terecht was gekomen.